Epilepsie

 

Van belang bij het praten over epilepsie is dat men zich realiseert dat:
Epilepsie houdt per definitie in dat men praat over herhaald optreden van toevallen,welke met een zekere regelmaat optreden.
De symptomen van deze toevallen uiten zich in het ergste geval dat de hond hierbij omvalt, hevige spierkrampen krijgt, schuimbekt en zijn urine of ontlasting laat lopen.
Er zijn echter ook veel mildere vormen van epilepsie.
Deze toevallen ontstaan door een storing in  het verwerken van signalen in de hersenen. Normaal ontvangen de hersenen signalen welke worden verwerkt, verzonden. Juist in het ontvangen, verwerken en doorzenden van signalen kan een storing ontstaan, waardoor de hond geen controle heeft over het lichaam.
Honden met epilepsie kunnen vrij gevoelig zijn voor chemische stoffen in de voeding; het is daarom raadzaam  over te gaan op vleesvoeding. Ook vaccinaties kunnen invloed hebben, dus overleg hierover met uw dierenarts. Shampoos , anti-vlooienmiddelen en bestrijdingsmiddelen kunnen ook aanvallen opwekken.
Epilepsie zonder onderliggende oorzaak (ook wel idiopatische epilepsie genoemd) kan aangeboren zijn en dus waarschijnlijk erfelijk. Fokkers dienen zich verantwoordelijk te voelen in het streven naar een gezond ras en zodoende niet te fokken met honden die hieraan lijden.
Voor meer informatie over epilepsie verwijs ik u naar onderstaande link hier wordt uitgebreid in gegaan op alle aspecten van epilepsie.

Zie ook deze link: 
http://www.epilepsiebijhonden.nl/home.htm
voor meer info over deze ziekte

Wij weten wat het is om een hond te hebben met deze ziekte , we hebben hem ook  veel te vroeg moeten laten inslapen .